Begivenheden har allerede fundet sted.

Søndag d. 12. december 2021, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Asser Skude
Bellahøjmesse med dåb

Evangeliet er det glædelige om den stolte far, der lovsynger Gud Herren.

"Zakarias' lovsang" også kaldet.

Bemærk det er en lovprisning af Gud Herren, ikke af lovprisning af sønnen Johannes, der skal fødes. Zakarias lovpriser Gud, fordi Gud "har besøgt og forløst sit folk". Zakarias' ordvalg minder om de gammeltestamentlige profeters ord om den kommende frelser, Messias, som skal frelse folket fra dets fjender. Det minder om f.eks. profeten Esajas kapitel 40, hvor vi hører profeten Esajas kaldelse til jøderne i eksilet i Babylon. Og man kan sige at hvor profeten Esajas pegede væk fra sig selv og hen på Gud, så er profeten Johannes opgave at pege hen på Guds søn, Messias.

Efter beretningen hos evangelisten Lukas om Zakarias' lovsang, følger beretningen om Jesu fødsel - måske evangeliets mest berømte ord: "Og det skete i de dage at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at skrive verden i mandtal". Det er andet kapitel hos evangelisten Lukas. Evangeliet til julenat er kulminationen på forventningen om verdens frelser, som skal komme. Det er fortællingen om Guds søns fødsel julenat i stalden i Bethlehem.