Begivenheden har allerede fundet sted.

Fredag d. 24. december 2021, Kl. 14:00 til kl. 15:00
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Asser Skude
Gudstjeneste for børn og familier

Temaet i år er "Kometernes Jul"

I år er Bellahøj kirkes udsmykket med planeter og stjerner, inspireret af "Kometernes Jul"

Årets julekalender for børn fra TV2 hedder ”Kometernes Jul”. Det er en nyskabelse, det er første år den bliver vist. Nogle har kritiseret den. Det forstår jeg egentlig ikke, det skulle da lige være fordi der ikke umiddelbart er meget om kristendom eller tro.

Og så alligevel ikke. Det handler jo om det allerstørste der kan tænkes, hver tilfælde når man tænker på hvad der kan måles og vejes. Universet, stjernerne, planeterne og kometerne. Større skala end dette findes ikke i det målbare univers.

Vi hører om børnene Mie og Johannes, der er på astrocamp, og de er nysgerrigt anlagt og kommer ved et uheld til at aktivere en teleport til solsystemets fjerneste planet, den såkaldte planet 9. Nu er de så ”fanget i rummet” og de får hjælp af de lokale ”niere” som bor på planet 9.

Selvom julekalenderen ikke endnu har nævnt Jesu fødsel – det kan jo komme – så var Jesu fødsel også en dokumenterede og målbar begivenhed – også selvom nogle fejlagtigt påstår det modsatte.

Vi har stjernekalendre, såkaldte almanakker fra vor tidsregnings begyndelse, som dokumenterer en særlig konstellation som er blevet nedskrevet så langt væk som Kina. Ved vor tidsregnings begyndelse

F.eks. har man fundet en kileskriftstavle fra omkring vor tidsregnings begyndelse. Tavlen er fra Eufrat i Babylon, datidens centrum for astronomi. På den tavle er himmellegemernes bevægelser optegnet fra tiden omkring 17 før til 10 efter vor tidsregning. Denne tavle er blevet kaldt 'de vise mænds lommekalender'. Den tavle dokumenterer følgende konstellation på himlen: År 7 før vor tidsregning mødtes planeten Jupiter med Saturn i Fiskens tegn. Jupiter blev regnet for at være verdens herskeres stjerne. Fiskens tegn var tegnet på verdensafslutningen som det sidste af dyrekredsens 12 tegn. Og Saturn var Palæstinas stjerne. Datidens astrologer må have tolket konstellationen sådan, at de sidste tiders verdens hersker skal fødes i Palæstina. (Det var astronomen Kepler, der satte evangelisten Matthæus' beretning om stjernen over Betlehem sammen med nævnte astronomiske begivenhed; Jupiter, der møder Saturn, og ....

COVID-19 information

Begrænset deltagerantal på 50 ved alle gudstjenester, så kom i god tid før gudstjenesten.

Juleaften skal du bære mundbind under hele gudstjenesten. Ved øvrige gudstjenester kan du tage det af, når du sidder ned.

For øvrige information, se Kirkeministeriets hjemmeside COVID-19 information - km.dk