Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Johanne Haastrup

Provst, sognepræst:
Johanne Haastrup
Håbets Allé 39, 2700 Brønshøj.
Tlf: 38 28 55 59
E-mail: jost@km.dk
Lørdag fridag

 

Jeg blev færdig med teologistudierne i januar 1994. Jeg havde meldt mig til alle eksaminer på en gang, for jeg ventede mit barn nr. 2, og kunne ikke lige overskue at læse og have 2 små børn i en to-værelses-lejlighed. Så det blev så som så med snittet. Min mand og jeg købte et håndværkertilbud af et hus med en dejlig have – og så gik der 7 år, hvor jeg lavede lidt af hvert, bla. var jeg skolesekretær på Amtsgymnasiet i Roskilde, som det hed dengang.

Så blev jeg skilt, og tænkte, at nu var det på tide at prøve kræfter med mit fag. Jeg fik et vikariat i Sjælør Kirke. Siden var jeg i Tårbæk i næsten et år, mens Thorkild Grosbøll havde orlov til at skrive sin bog "En sten i skoen", som skabte så meget furore om, hvorvidt man skal kunne skrive under på alt, hvad der står i trosbekendelsen. Efter nogle kortvarige vikariater fik jeg så december 2002 fast stilling i Bellahøj og Utterslev. Det var dejligt, men også besværligt, fordi min nye mands og mine sammenbragte børn fortsatte med at gå i skole i Roskilde.

Efter at vores to ældste flyttede hjemmefra, fik Henrik og jeg Laurids sammen – det var i 2008, et halvt år efter, at jeg tiltrådte som provst. Det er ikke altid, at tingene her i livet falder i den rækkefølge, der er smartest.

I min fritid holder jeg meget af at være hjemme eller i sommerhus og lave ingenting. Jeg elsker, når solen skinner, og man kan være ude i haven og drikke en kop te. Men det bedste er fred og ro, og åbne vidder: Når øjet ikke standses af mursten eller hegn, men kan fortsætte udover marker og fjord eller hav.